Skip to content

Geslaagde Libanon Ontmoetingsdag 

Geslaagde Libanon Ontmoetingsdag.
Vanuit het hele land kwamen zaterdag 11 november Libanongangers naar het Veteranenontmoetingscentrum Spoorzicht in Doetinchem. Hier vond de Libanon ontmoetingsdag plaats voor hen, maar ook voor hun partners. De buitenruimte bij het pand aan de Terborgseweg, naast de spoorwegovergang, werd aangekleed met materialen die uit Libanon komen. Onder andere een witte Nekaf (Jeep-achtig legervoertuig) van de Unifilvereniging, wat borden en landkaart. Uiteraard wapperde ook de blauwe vlag van de Verenigde Naties.

Binnen ontmoetten ruim vijftig aanwezigen elkaar en bladerden door fotoboeken of haalden herinneringen op aan Libanon of latere missies. Behalve Libanonveteranen waren ook enkele vaste gasten aanwezig die een luisterend oor hadden voor hen die in Libanon gediend hebben. Behalve een onderling samenzijn was er Berry met merchandise van en over de Libanonmissie, maar ook latere uitzendingen naar voormalig Joegoslavië, Irak en Afghanistan. Daarnaast was er een lezing van Sjaak Duine over de overeenkomsten die soms heel verschillende missies kunnen hebben, van Nederlands-Indië tot Bosnië en Mali.

Uiteraard was er ook aan de inwendige mens gedacht. Er waren hapjes verzorgd met her en der een Libanees tintje. Zo konden aanwezigen zich te goed aan Libanees brood, dadels, vijgen en humus, maar ook aan wraps (gemaakt van de Libanese broden) en kiphapjes. Zowel de aanwezigen als de organiserende Stichting Veteranen Oost-Nederland kijken tevreden terug op deze gezellige middag.

Back To Top