Skip to content

Veteranendag Doetinchem 

Op zaterdag 17 juni vond in Doetinchem de 13e veteranendag plaats.

Op deze mooi dag begon het programma met een herdenking bij het Indië monument in het Mark Tennantplantsoen. De nieuwe burgemeester Marc Boumans hield hier een toespraak alsmede dhr. Van der Heiden. Hierna werden er bloemen gelegd bij het monument.

Het programma had zijn vervolg in het werkcafe van het gemeentehuis. Hier stonden koffie, thee en krentenwegge voor de veteranen en hun thuisfront klaar. Er was een zeer gemêleerd gezelschap aanwezig. Al waren de oudere veteranen in grotere getallen aanwezig dan de jongeren. Ook hier richtte de burgemeester nog een woord aan de aanwezigen.
De tijd was aangebroken voor het maken van de groepsfoto op het bordes van het gemeentehuis. Na de verplaatsingen met de diverse rollators en het goedzetten van de groep kon de fotograaf zijn werk doen.

Toen was het tijd om de Indische maaltijd te gaan nuttigen in het Veteranen ontmoetingscentrum Spoorzicht. Deze maaltijd en bijbehorende drankjes werd de aanwezigen aangeboden door de gemeente en de Stichting Veteranen Oost-Nederland.

Ruim 60 personen lieten zich de maaltijd goed smaken. Ook de burgemeester deed zich ten goede aan de Indische lekkernijen van Toko Bagoes te Doetinchem. Nadat de maaltijd genuttigd was liep de 13e veteranendag ten einde. Er was nog een nazit van diverse veteranen maar het gros was vertrokken toen de buik vol was.

Al met al een geslaagde dag die hopelijk volgend jaar een vervolg krijgt in een andere setting en met een andere invulling.

Back To Top