Skip to content

Veteranen Ontmoetingscentrum Detmers decor voor spreekbeurt

Op donderdag 11 mei 2017 stond de Detmerskazerne in het teken van een spreekbeurt van een leerling van Villa60 (school) om de hoek uit Eefde. Jordy hield zijn spreekbeurt over de 2e wereldoorlog en wilde dat heel graag en perse op de Detmerskazerne doen. Hij is immers helemaal gek van alles wat met de 2e wereldoorlog en het leger te maken heeft. Zijn opa (aanwezig) en vader hebben beide in militaire dienst gezeten bij de verbindingsdienst. Dit wil hij later ook zeer graag.

Nadat Niels (zie foto) een korte inleiding gaf over het Veteranen Ontmoetingscentrum, begon Jordy aan zijn spreekbeurt. Hij vertelde in duidelijke woorden over de oorlog(jaren). De medeklasgenoten vroegen hem de oren van zijn kop. Maar hij wist ze allemaal te beantwoorden. Nadat de rondvraag ten einde kwam en Jordy een beoordeling met een GOED ontving, kregen de kinderen een lekker glaasje drinken en een spekje.
Waarna zij vrij konden rond lopen in het Ontmoetingscentrum. Ook daar waren de kinderen behoorlijk geïnteresseerd in alles wat er te zien was. En ook daar werden diverse vragen gesteld aan de drie vrijwilligers die deze ochtend een steentje bij wilden dragen aan deze geslaagde ochtend.

De klas ging weer in colonne richting Villa60 en gaven Danny en Niels nog een militaire groet en kregen de kids nog een leuke keycord met een leuke verrassing eraan mee.

Het was een geslaagde ochtend en wij van de Detmers hopen dat er meer van dit soort activiteiten plaats gaan vinden in de toekomst!

Danny, Saskia en Niels

 

Back To Top