Skip to content

Lezing Karel Berkhuysen

Karel Berkhuysen brengt binnenkort het boek ‘Het Lab’ uit over het laboratorium in de vroegere Groen van Prinstererschool in de Wilhelminastraat. Het lab werd gevuld met apparatuur uit Leiden en Amsterdam en verraden door een verzetsman die in dezelfde straat woonde. Toen de geallieerden in Nederland aankwamen werd alle apparatuur, aangevuld met apparatuur uit het lab van Philips in Eindhoven, naar Duitsland getransporteerd. Desondanks werd het pand vlak voor de bevrijding verwoest door een bombardement. Wat was dit lab en waarom ging het alsnog plat en hoe kwam dit verhaal aan het licht?

Karel Berkhuysen komt erover vertellen in Veteranenontmoetingscentrum Spoorzicht op 4 oktober. Vanaf 20:00

 

Vanwege de werkzaamheden aan de Terborgseweg is de parkeergelegenheid wat minder. Het makkelijkste is om te parkeren op de Spoorstraat of aan de Charley Tooropstraat, vanaf daar is het hooguit een paar minuten lopen naar Spoorzicht.
Fietsers kunnen zoals altijd de fiets achter het pand parkeren. Er is de mogelijkheid gecreƫerd om vanaf de stationszijde over te steken ter hoogte van de spoorwegovergang, aan de kant van Spoorzicht zelf is ruimte om te fietsen/lopen.

Back To Top