Skip to content

Geslaagde Veteranendag Doetinchem

De Stichting Veteranen Oost-Nederland (SVON) kijkt terug op een geslaagde Veteranendag afgelopen zaterdag. Samen met de gemeente Doetinchem organiseerde de SVON de dag en zorgde voor het middagprogramma.

Om het programma tot een succes te maken waren diverse standhouders uitgenodigd die allemaal een link hebben met de militaire wereld. Zo was er de UNIFIL-vereniging die een compleet kampement opbouwde op het Marktplein voor het stadhuis en vertelde over de missie naar Libanon, die dit jaar veertig jaar geleden startte. Verder was er de Bartje Compagnie, een re-enactmentgroep die uitleg gaf en kon er binnen gekeken worden in diverse militaire voertuigen waaronder een medisch voertuig. Maar ook het Veteranen Search Team, die helpen bij zoektochten naar vermiste personen en Stichting Hulphond waren vertegenwoordigd om over hun werk te vertellen.

Niet alleen zij, maar ook de stands waarbij wat meer inspanning gevraagd werd konden rekenen op bezoek. Zo waren de mariniers van Meet The Marines afgereisd naar Doetinchem om bootcamps te verzorgen. Maar de heren en dames van het elitekorps van Defensie hadden ook gedacht aan bezoekers voor wie dat te ver ging door losse onderdelen uit de bootcamp aan te bieden. Wie de Veteranendag liever van boven bekeek, kon zijn kunsten vertonen op de acht meter hoge klimwand en ook daar werd gretig gebruik van gemaakt.

Na de arbeid kon er uitgerust worden bij het mobiele ontmoetingscentrum dat van de Terborgseweg voor één dag verplaatst was naar het Marktplein. Zowel het ontmoetingscentrum als de andere activiteiten konden rekenen op veel interesse van jong en oud, uit zowel de burger- als militaire wereld, waardoor de organisatie tevreden terug kijkt op deze lokale Veteranendag.

Back To Top