Skip to content

Doetinchemse Veteranendag

Doetinchem bedankt en herdenkt haar veteranen op zaterdag 16 juni tijdens de lokale Veteranendag. Het idee en de opzet zijn gelijk aan de Nationale Veteranendag een week later op en rond het Malieveld in Den Haag. De dag in Doetinchem wordt georganiseerd door de gemeente in samenwerking met de Stichting Veteranen Oost-Nederland (SVON).

Er wordt deze dag net als voorgaande jaren eerst een herdenking gehouden in het Mark Tennantplantsoen bij het Indië-monument. Na deze herdenking is er een moment voor veteranen en hun partners om in besloten kring met de burgemeester koffie te drinken in het Werkcafé van het gemeentehuis. De middag zal in het teken staan van ontmoeten en kennismaken met veteranen door middel van demonstraties op het plein voor het stadhuis. Hierbij zijn onder andere de Nederlandse UNIFIL vereniging (missie Libanon) en Defensie met enkele voertuigen aanwezig. Verder zullen er stands zijn met informatie over onder andere de Sunset March in Nijmegen, Stichting Hulphond met informatie over PTSS hulphonden en zal natuurlijk ook de SVON zelf aanwezig zijn.

Aanwezigen op deze dag zijn o.a.:

– Nederlandse Unifil Vereniging
– Graagschap college
– TRIS(Troepenmacht in Suriname)
– Sunset March
– Stichting Hulphond
– Veteranensearchteam
– BNMO
– Veteraneninstituut

 

Programma Veteranendag 16 juni 2018

10.15 uur     Herdenking bij monument Oud-Indiegangers
Locatie: Mark Tennantplantsoen

10.30 uur     Bijeenkomst in stadhuis Doetinchem (alleen genodigden)
11.45 uur     Groepsfoto Veteranen Doetinchem (alleen genodigden)
12.15 uur     Napraten en lunch stadhuis Doetinchem (alleen genodigden)
13.00 uur     Afsluiting

13.00 uur     Aansluitend programma op het Stadhuisplein georganiseerd door de Stichting Veteranen                        Oost-Nederland(SVON) in samenwerking met de gemeente Doetinchem

Back To Top