Skip to content

Filmavond Spoorzicht

Op donderdag 21 december zal in VOC Spoorzicht de onderstaande film/documentaire worden getoond.

De Marine door de jaren heen.

Vanavond word deel 1 van een 3 DVD box getoond.

Onze Koninklijke Marine:
Een wervingsfilm van de RVD voor de Marine over de opleidingen in Rotterdam, Vlissingen en Den Helder.

Enys House:
Een film uit 1940 over de opleiding van aspirant reserve officieren der Koninklijke Marine op het landgoed Enys House bij Falmouth, Cornwell toen de Marine naar Engeland moest uitwijken.

Polygoon Bioscoop Journaals:
Diverse bioscoop journaals over het vertrek van de “Van Galen” naar Korea, de terugkeer van de torpedoboorjager “Evertsen”, de inspectie van twee Amerikaanse onderzeeboten door Prins Bernhard en de viering van het eeuwfeest van de Adelborstopleiding in Willemsoord.

Carrier:
RVD-film over de start- en landingsoefeningen aan boord van Hr. Ms. Vliegkampschip Karel Doorman, waarbij Seafury jachtvliegtuigen en Firefly onderzeebootbestrijdingsvliegtuigen startklaar worden gemaakt.

Mare Liberum:
3-delige film over de activiteiten van de Koninklijke Marine waaronder de Kruiser Hr. Ms. Zeven Provincien die vertrekt naar de Noordzee, landingsoefeningen van een vertsterkt peloton mariniers en het afvliegen van radarvliegtuigen en straaljagers van de “Karel Doorman”.

Maritiem:
Documentaire over de Koninklijke Marine, haar geschiedenis, patrouilles, NAVO oefeningen, vredestaken en het belang voor de Nederlandse industrie. Unieke beelden van de vlootdag in Den Helder, de erewacht tijdens Prinsjesdag, luchtaanvallen in WOI, oceanografische onderzoeken, inspecties in de visserij en oefeningen van het NAVO smaldeel “Standing Naval Force Atlantic”.

Aanvang film: 20:00
Locatie open: 19:30

 

Back To Top