Skip to content

Veteranen op de tribune

Veteranen op de tribune bij De Graafschap en Go Ahead Eagles

Met dank aan de Jupiler League en de organisatie achter de Veteranendag waren alle veteranen in speelronde 7 en 8 uitgenodigd om aanwezig te zijn bij een wedstrijd van de club in hun buurt. Twee speelronden zodat iedereen de kans had om naar het stadion in zijn of haar buurt te gaan omdat clubs afwisselend thuis en uit spelen.

Voor onze stichting waren de clubs Go Ahead Eagles in Deventer en De Graafschap. De wedstrijd van Go Ahead Eagles was tegen Jong PSV en kreeg een leuke wending voor een van onze veteranen. Niels van Bockel, vrijwilliger en Eefde en lid van de PR-commissie werd namelijk door de club uitgenodigd om ere-veteraan te zijn. Hij kwam met de arbitrage mee het veld op, gevolgd door de spelers en spelertjes van de clubs. Daarna, tijdens het opstellen op het veld, werd door de stadionspeaker verteld wie Niels is, waar hij gediend heeft en dat er meer veteranen aanwezig waren in het stadion. Een applaus volgde. Niels nam daarna plaats op de tribune van de businessclub en volgde daar de wedstrijd. De wedstrijd eindigde in 1-1.

Vier dagen later, op vrijdag, was het de beurt aan de ploeg uit Doetinchem. Zij waren gevraagd om de opspeldanjer uit te delen aan de leden van de businessclub. Cor Keijzer en Jan Wolters vatten post bij de ingang op de eerste verdieping, Sander Boer en Peter Lenters deelden de kunstbloemen uit op de bovenste verdieping. Er werden veel exemplaren uitgedeeld en een groot deel daarvan belandde op de revers van colberts en andere kledingstukken. Commercieel directrice Martine Zuil kwam zelfs om twee exemplaren vragen en liep even later met een anjer op haar jasje door het stadion, net als steeds meer andere mannen en vrouwen met een colbert van De Graafschap aan. Na het uitdelen namen ook deze veteranen plaats op de tribune van een vrij goed gevulde Vijverberg voor de wedstrijd tegen FC Oss. Nadat De Graafschap in het begin van de tweede helft op voorsprong kwam, moesten ze in de laatste paar minuten toch de 1-1 incasseren.

Ondanks de ‘onbevredigende’ resultaten hebben we genoten van de sfeer en de ambiance die zo’n wedstrijd met zich meebrengt en zijn we blij dat er op deze manier aandacht geschonken is aan het werk en de inzet van veteranen. We danken Go Ahead Eagles en De Graafschap daarom via deze weg nogmaals voor wat ze voor ons gedaan hebben!

Back To Top