Skip to content

Drukbezochte lezing Mart de Kruif

De lezing die voormalig commandant Landstrijdkrachten Mart de Kruif afgelopen vrijdag gaf in ons Veteranenontmoetingscentrum Detmerskazerne is drukbezocht. Geen enkele stoel bleef onbezet en kort voor aanvang moesten er nog extra stoelen bijgezet worden.

Na aanvang vertelde De Kruif hoe hij het in het derde jaar van de christelijke middelbare school in Ede voor elkaar had gekregen om met slechts twee voldoendes te blijven zitten, simpelweg omdat hij niks aan school deed. Via deze anekdote werd toegewerkt naar zijn carrière bij de Landmacht en hoe hij als generaal-majoor de leiding kreeg over een eenheid van 45.000 militairen in Zuid-Afghanistan. Beklijvende verhalen over militairen die onder vuur lagen, de 282 brieven die hij aan nabestaanden van gesneuvelde militairen moest sturen en de ramp ceremonies. Maar ook leuke dingen: hij mocht niet naar binnen bij het bezoek van een hoge Amerikaanse politicus, terwijl hij degene was die de briefing moest geven en hoe hij dat oploste.

Na de pauze kreeg het publiek de kans om vragen te stellen, wat uitgebreid gedaan werd. Er werd afgesloten met iets luchtigs: de Invictus Games in 2020 in Den Haag waar De Kruif op dit moment druk mee is. Mocht u onverhoopt niet aanwezig zijn geweest bij deze lezing en daar wel interesse in hebben: in 2019 wordt een bezoek met lezing aan Veteranenontmoetingscentrum Spoorzicht gepland en krijgt u een tweede kans!

Back To Top