Skip to content

Veteranendag Zutphen 

Veteranendag Zutphen 2017
Na vorig jaar met de pilot meegedraaid te hebben als gast en ondersteuner is SVON dit jaar actief betrokken geweest in de organisatie van de veteranendag van Zutphen. Samen met jonge veteranen van Zutphen en de gemeenteambtenaar Vera dos Santos is er een fantastische mooie dag neergezet waar we trots op terug kunnen kijken. Deze veteranendag stond in het teken van “verbinden” en de “veteraan met zijn gezin”. 

Verbinden, ook de veteranen van Lochem waren uitgenodigd via een persoonlijke uitnodiging  en daar hebben zij in grote getale gehoor aan gegeven. Vele veteranen hadden hun gezin meegenomen om mee te genieten van deze dag die mede door het mooie weer uitstekend geslaagd is. Het aantal bezoekers oversteeg onze verwachting en ondanks de druk verliep alles vlekkeloos.

Verschillende veteranen organisaties waren aanwezig oa hetVeteraneninstituut, DMV, Veteraneninloophuis Arnhem, DVBA, Freebird 69 en Erik Krikke met zijn band. Tevens kom men militaira kopen bij Militaira 4U. Voor de kinderen was er ook van alles te doen oa. Klimwand, springkussen en konden ze verschillende voertuigen bewonderen waar ze in mocht klauteren. Kortom een compleet verzorgde dag. 20 Natresbataljon ondersteunde deze dag met diverse logistieke hulp.

Tevens was SVON vertegenwoordigd met het mobiel ontmoetingscentrum waar we met vele enthousiaste vrijwilligers zowel van Eefde als Doetichem , onze gastvrijheid hebben getoond. Vele gesprekken zijn gevoerd en nieuwe contacten zijn opgedaan en bekende wisten ons te vinden. Ook werd de prachtige maquette gepresenteerd van de Detmerskazerne van kunstenaar Remco Storm. Er hing een gemoedelijke sfeer en je merkte dat mensen het gezellig hadden. Ook de geluiden waren zeer positief. En eerlijk is wel we stonden op 1 van de mooiste plekken van Zutphen. Op de kade met prachtig uitzicht over Ijssel met de brug op de achtergrond. Het was genieten.

Om 1600 was het tijd om de boel in te gaan pakken en zijn we met de vrijwilligers van SVON en Natres lekkere blauwe hap gaan eten op de Kazerne. Tevens konden de vermoeide benen even omhoog. We kunnen met trots terugkijken op een geslaagde dag en wij van SVON willen de gemeente Zutphen hartelijk danken voor deze dag en de mogelijkheid betrokken te zijn in de organisatie. Tevens willen wij de sponsoren bedanken militaria 4U en Ray-technics. 

En beste vrijwilligers heel erg bedankt voor jullie inzet! Zonder jullie was het allemaal niet mogelijk geweest. Met zijn allen hebben we wat bijzonders neergezet waar we met veel plezier op mogen terugkijken. 

En als speciale vermelding, 20 Natresbataljon, ook jullie zijn deze dag als vrijwilliger aan de slag geweest om er samen een mooie dag van te maken. Hartelijk dank voor jullie zeer gewaardeerde inzet!

Een dag die voor herhaling vatbaar is!

Door Esther van Dijk.

Back To Top